29 Apr 2017

Nordic Open Grappling

Normal registration
26 Feb - 20 Apr 07:30
Late registrations
Deadline 20 Apr 07:30

Information

Välkommen till Nordic Open Grappling, en grapplingtävling som kommer att hållas på Nacka Dojo två gånger under 2017.

Lördagen den 29 april


Anmälan 26 februari -23 april

2017-04-20 OBS! Vi har nått full deltagarkapacitet och därför stängt anmälan.

Nordic Open Grappling International är en submission only-tävling i round robin-format, där alla möter alla i samma pool. När en pool är klar kommer deltagarnas totala poäng att räknas samman och utifrån det resultatet koras vinnarna. Om det är flera i en pool som har samma högsta poäng kommer de att få mötas i en EBI overtime-final. En pool kan bestå av max 8 personer (om det är fler anmälda i en viktklass kommer klassen att fördelas jämt i olika pooler där vinnarna från varje pool gör upp i  en final och semifinalisterna möts om bronset.).

EBI overtime-final:

Startpositionen är antingen rygg eller armbar. Person X som har attackpositionen väljer en av dem, och matchen startas. X uppgift är att få in en submission, Ys är att göra en escape från positionen. Tid för antingen submission eller escape noteras. För att det ska räknas som escape behöver Y komma ur låset till en säkrare position, tex botten i mount eller side. Kombattanterna byter sedan plats, och tid för lås alternativt escape noteras igen. Om X tex har rygg på Y och lyckas få Y att klappa ut, måste Y få X att klappa ut på kortare tid i nästa rond för att vinna. Om X submittar Y och dessutom lyckas med escape när de bytt position så vinner X. Om båda deltagarna lyckas göra escape så vinner den med snabbast escape. Det kommer endast att vara en övertidsrond.

För ytterligare info se följande länk

Om det är fler pooler i samma viktklass så kommer vinnarna från respektive pool att mötas i en final vid samma tillfälle. Det innebär att om du anmält dig i en viktklass, säkerställ att din/dina pooler är helt klara innan du lämnar tävlingen.

Matchtid 4 minuter, samt eventuell EBI-förlängning.

Regler: Tävlingen kommer att följa adcc´s regelsystem när det gäller tillåtna och otillåtna tekniker. För avancerad klass gäller ADCC´s proregler och för klass nybörjare är det ADCC´s beginners-regler som gäller.  Läs mer om reglerna här.

Poäng delas ut enligt följande:

Submission: 3p
Oavgjort: 1p
Förlust 0p

Viktklasser och-erfarenhetsklasser:

Viktklasser:

Herr: -66kg, -77kg, -88kg, -99, +99kg.

Dam: -55, -60, -70, +70

Nybörjare: upp till 3 år av grappling, bjj, mma

Avancerad: mer än 3 år av ovanstående

Dispensansökan för tävlande under 18år med ADCCs pro regler(heelhooks/slam out of sub) ska skickas till SSWF @subwrestling.se>

Observera att det kommer att vara ett maxantal på 100 deltagare, så vänta inte för länge med att anmäla dig! Vid få deltagare i vissa klasser kommer grupperna efter samråd med deltagarna att slås ihop.

För eventuella frågor, kontakta Signe på adress [email protected]

Huvuddomare:
Michael Alpäng

Location

Skuru skolväg 2 13137 Nacka »
Timezone: Europe/Stockholm

Entries

  • Men +18 years 250 SEK
    Beginner/Pro
  • Women +18 years 250 SEK
    Beginner/Pro