Registrazione normale
12 Feb - 14 May 23:59
Evento inizia 20 May

Vabavõitluse Eesti meistrivõistlused 2023

Selgitame välja Eesti parimad vabavõitlejad aastal 2023.

Sportlik vabavõitlus (MMA - ingl k Mixed Martial Arts) on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. MMA on spordiala, mis ühendab kõik võitlusalad – maadluse ja löömise – ühtseks terviklikuks distsipliiniks.

TOIMUMISAEG: 20. mai 2023 (laupäev)
TOIMUMISKOHT: Spordiklubi Englas (Pikk 12, Tartu)

Pealtvaatajatel on võimalik võistlust jälgida veebi teel otseülekandena: https://www.facebook.com/englassport - võistluse toimumispaika lisaks sportlastele ja nende meeskondadele kahjuks väga palju inimesi juurde ei mahu.

KORRALDAJA: Spordiklubi Englas (MMA Eesti MTÜ), Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit
KONTAKT: Ott Tõnissaar - [email protected] / 55 73 094

REGISTREERIMINE

Registreerimine toimub ainult läbi Smoothcomp keskkonna.
Registreerimine kestab kuni 14. mai kell 23.59.

OSALUSTASU

  • ESVLi liikmesklubid: noored 25€, täiskasvanud 40€
  • Teistele: noored 75€, täiskasvanud 120€

Osavõtutasu makstakse kas võistlustel kohapeal sularahas või korraldaja poolt esitatud arve alusel ülekandega.

AJAKAVA

Laupäev, 20. mai – U14, U16 ja 18+

10.00 – 11.30 Kaalumine
10.00 – 12.00 Meditsiiniline kontroll
12.30 Turniiritabelite väljakuulutamine (Smoothcomp)
13.00 - 19.00 Võistlusmatšid

Palume kõikidel võistlejatel ja meeskondadel kellaaegadest täpselt kinni pidada. Hilinejate järele ei oodata.

VÕISTLUSFORMAAT

18+ võistlused toimuvad turniirisüsteemis, kus iga matši võitja liigub edasi järgmisesse ringi ning kaotaja langeb konkurentsist välja. Eesti meistriks saab finaalmatši võitja, teine koht läheb finaalmatši kaotajale ning kolmandaid kohti jagatakse välja kaks - mõlema poolfinaali kaotajale.

U14, U16 ja U18 vanuseklassis antakse välja üks kuld, üks hõbe ja üks pronks. Võistlusformaat sõltub osalejate arvust:

  • Kuni 4 võistlejat: round robin ehk kõik võistlevad omavahel kõigiga läbi.
  • 5 või enam võistlejat: kahe kaotusega turniiritabel, kus võitjad liiguvad edasi kulla ja hõbeda suunas ning kaotajad jätkavad lohutusringis võistlemist pronksile.

Iga sportlase asetus turniiritabelis selgub loosimise teel. Kui ühte kategooriasse registreeruvad möödunud aasta sama kategooria Eesti meister ja teise koha saavutanu, loositakse nad erinevatesse turniiritabeli pooltesse.

VANUSEKLASSID JA KAALUKATEGOORIAD

Mehed ja naised võistlevad igas vanuseklassis eraldi.

  • U14 (12-13-aastased): -31, -34, -37, -40, -44, -48, -52, -57, 57+ kg
  • U16 (14-15-aastased): -40, -44, -48, -52, -57, -62, -67, -72, 72+ kg
  • U18 (16-17-aastased) noormehed ja 18+ mehed: -52,2, -56,7, -61,2, -65,8, -70,3, -77,1, -83,9, -93,0, -120,2, 120,2+ kg
  • U18 (16-17-aastased) neiud ja 18+ naised: -47,7, -52,2, -56,7, -61,2, -65,8, -70,3, -77,1, 77,1+ kg

Alaealiste kaalumine toimub võistlusriietuses – seljas lühikesed püksid ja lühikeste varrukatega võistlussärk - see tähendab, et neil ei ole kaalumisel palja ülakeha või aluspesu väele võtmine lubatud. Lubatud ülekaal alaealistel on 0,4 kg.

Täiskasvanud võistlejad peavad olema täpselt märgitud kaalukategooria piirides - see tähendab, et ülekaal ei ole lubatud.

Võistlejate kaal kinnitatakse võistluspäeva hommikul toimuval kaalumisel. Võistleja kaalukategooria määratakse kaalumisel ning ei sõltu registreerimisel märgitud kaalust.

OSALEMISE ÕIGUS

  • Võistlustest tohivad osa võtta Eesti kodanikud. Kodakondsuse tõendamiseks tuleb kaalumisel esitada pass või ID-kaart.
  • Võistlustest tohivad osa võtta määramata kodakondsusega Eesti elanikud. Määramata kodakondsus tähendab, et inimesel ei ole ei Eesti ega ka ühegi teise riigi kodakondsust. Määramata kodakondsusega Eesti elaniku staatuse tõendamiseks tuleb kaalumisel esitada Eesti välismaalase pass (nn hall pass) või elamisloakaart.
  • VANUSEKLASSID (vanuse tõendamiseks tuleb kaalumisel esitada pass või ID-kaart): U14 vanuseklass = 12-13-aastased, U16 vanuseklass = 14-15-aastased, U16 vanuseklass = 16-17-aastased; 18+ vanuseklass = 18-aastased ja vanemad. Vanuse saabumise päevaks loetakse sünnipäeva, võistluste toimumise päev on 20. mai 2023.
  • U14, U16 ja U18 vanuseklassides tohib võistlustest osa võtta ainult lapsevanema kehtiva kirjaliku nõusoleku alusel. Lapsevanema nõusolekuvorm lae alla siit: http://mma.ee/wp-content/uploads/2021/09/N%C3%B5usolekuvorm-alla-18.pdf
  • Nõusolekuvorm täisealistele sportlastele: http://mma.ee/wp-content/uploads/2021/09/nousolekuvorm_taiskasvanud.pdf
  • Sportlane peab vastama IMMAFi nõuetele "AMATEUR ELIGIBILITY TO COMPETE" ja "AMATEUR VS. PROFESSIONAL LEVEL ATHLETES": https://immaf.org/athletes/athlete-eligibility/#eligibility
  • Eesti meistrivõistlused sportlikus vabavõitluses ei tohi olla 18+ vanuseklassi sportlase esimene kord võistelda täiskontaktses võitlusspordis – see tähendab, et igal täiskasvanud võistlejal peab olema eelnev kogemus (ükskõik millisel) täiskontaktsel võitlusalal. Noorteklassides see nõue ei kehti.

Palume kõigil sportlastel, kellel on kahtlusi nõuetele vastamises, uurida lisainfot ning saada kinnitus oma osalemisõigusele aadressilt [email protected].

MEDITSIINILISED NÕUDED

  • Iga võistlustel osalev sportlane on kohustatud läbima võistluseelse meditsiinilise kontrolli.
  • Iga võistlustel osalev täiskasvanud sportlane on kohustatud esitama võistluspäeva hommikul toimuvas võistluseelses meditsiinilises kontrollis võistluste korraldajale laborianalüüside kvantitatiivsed vastused, mis kinnitavad, et sportlane on testitud ning tal ei esine HI-viirust (HIV 1/2 Ag+Ab = negatiivne), B-hepatiiti (HBsAg = negatiivne) ega C-hepatiiti (HCV Ab = negatiivne). Laborianalüüside vastus peab olema originaaldokument, mis kinnitatud väljastaja nime ja allkirjaga. Laborianalüüsid ei tohi olla vanemad kui kaksteist (12) kuud. Tõendi puudumisel sportlast võistlema ei lubata. U14, U16, U18 võistlusklassides tõendit esitama ei pea.
  • Võistlusjärgne meditsiiniline kontroll on vabatahtlik – välja arvatud juhtudel, kui matš lõppeb KO või TKOga, või mõne muu tõsisema vigastusega (võistluse meediku enda ohuhinnangu ja matšis nähtu põhjal); samuti muudel juhtudel, kui seda nõuab võistluse meedik, kohtunik või korraldaja.

TERVISERISK JA KINDLUSTUS

Sündmuse korraldaja ei vastuta sportlikus vabavõitluses võistlemisega sportlaste tervisele kaasneda võivate ohtude eest. Samuti ei vastuta sündmuse korraldaja sportlaste kindlustamise eest nimetatud ohtude vastu.

VÕISTLUSREEGLID

Võistlused viiakse läbi vastavalt rahvusvahelise MMA alaliidu IMMAF võistlusreeglitele. Reeglite lühikokkuvõte (tabel): https://ibb.co/3174nvD

VÕISTLUSVARUSTUS

  • Võistluste korraldaja varustab võistlejaid ESVLi heaks kiidetud kinnaste ja säärekaitsmetega.

AUTASUSTAMINE

  • Iga kategooria Eesti meistrit autasustatakse karika, medali ja diplomiga
  • Iga kategooria teist kohta ja kolmandaid kohti autasustatakse medali ja diplomiga.
  • Eesti meistrivõistluste parimat spordiklubi autasustatakse karikaga. Parim spordiklubi selgub kogutud punktide summana, kus iga saavutatud I koht = 4 punkti, II koht = 2 punkti ja III koht = 1 punkt. Võrdse punktisumma korral võetakse arvesse võidetud meistritiitlite arvu, seejärel II kohtade arvu ning lõpuks III kohtade arvu. Kui ka eelnev on võrdne, võetakse arvesse spordiklubi kõikide sportlaste poolt tehtud lõpetuste arvu kõikides matšides.
  • Kui sportlane registreerub, tuleb kohale, läbib kõik vajalikud kontrollid ning seejärel omal soovil (sh soojendusel saadud vigastus) ühtegi matši ei pea, siis tulemust kirja ei saa ja kohta välja ei anta (võistlustest loobumine).
  • Kui vähemalt ühe matši pidanud sportlane jätab omal algatusel võistluse pooleli (lahkub võistlustelt), siis ei saa samuti tulemust kirja (diskvalifitseerimine). Kui sportlane ilmub matšile kohale ning annab matši ära, siis on tulemuseks tavapärane loobumine ja koht läheb kirja.

---------------------------------------------------
OLULINE INFO KÕIKIDELE REGISTREERUNUTELE
KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED
---------------------------------------------------

1. Palume kõikidel võistlejatel ja meeskondadel kellaaegadest täpselt kinni pidada. Hilinejate järele ei oodata.

2. Spordiklubide / võistlejate meeskonna suurus:

  • 1 – 2 võistlejat = maksimaalselt 2 treenerit ühe klubi kohta
  • 3 või rohkem võistlejat = maksimaalselt 4 treenerit ühe klubi kohta

3. Võistluste toimumise ajal matšide vahel planeeritud pause ei ole – uus võitluspaar peab olema valmis puuri minemiseks juba sel ajal, kui algab eelmise matši esimene raund.

4. Sündmuse sujumise eest vastutab võistluste toimumispaigas korraldusmeeskond. Küsimuste korral palume pöörduda nende poole.

5. Eesti meistrivõistluste võistlusmatšide filmimine ja pildistamine ning nende videote ja piltide avalik levitamine on lubatud. Filmimine ja pildistamine ei tohi segada teisi pealtvaatajaid ega korraldusmeeskonna tööd! Kõrvalistel isikutel ei ole lubatud filmimise ja pildistamise jaoks võistlusareeni juurde tulla!

Entrate

  • U14 25 EUR
    12-13-aastased
  • U16 25 EUR
    14-15-aastased
  • U18 25 EUR
    16-17-aastased
  • 18+ 40 EUR
    18-aastased ja vanemad

Cancel/Refund policy